MaePhim.se för oss på Thailands östkust.

Bara 20 måndagar kvar...

Hej igen!

 

Vi - P & jag - har ett räknesätt och psykologiskt omräkningstal för att få resan att kännas närmare i tid än vad den kanske är... vi räknar måndagar kvar till avresa! smiley

Idag är det 20 måndagar kvar, men redan i morgon har vi räknat ner 1 måndag och det är 1 mindre och bara 19 måndagar kvar innan resan till Paradiset!

Ingen semester har jag tagit i sommar - så kan det bli när man är sin egen - jag beviljade inte mig själv det..! wink

Jag kan jobba som en slav, bara jag vet att jag har detta framför mig!

 

Vi har bokat nedresa 4 januari och landar alltså på morgonen den 5 januari. Vi tänkte börja med lite POWERSHOPPING i Bangkok och sova ett par nätter på något mysigt hotell - gärna LYXLYX - som vi med fördel kollar in på www.latestays.com några veckor i förväg.

Vi åker ju nästan mitt i "peak" så det är ju inte lika lätt att springa på de enormt fördelaktiga hotellpriser som råder just nu, men letar men och är medlem (läs anmält sig för nyhetsbrev) på några hotellsajter så brukar det dyka upp enastående erbjudanden även under högsäsong...

Vi trodde ju vi skulle komma iväg i somras nu under semestern och hade bokat executivesvit på President Palace på Sukhumvit för bara 650 SEK natten för oss två - då ingick snabbincheckning/utcheckning,  "egen" lounge med t ex fria soft drinks hela dagen och man intog också sin frukostbuffé där, afternoon thé m. canapéer, kvällsbuffé och fria drinkar mellan 17-19.30... En drömtillvaro för en njutare som mig... Att man sen hade morgonrockar, tofflor, Bangkok Post och iordningställande av säng och sovrum inför kvällen (s k turn-down), fri tvätt/pressning av två plagg vardera/dygn och tillgång till en massa andra tjänster som förenklar tillvaron gör ju inte saken sämre...

 

Någon som bott där och kan bekräfta vad vi missade..?? smiley

 

I mitt Bangkokbesök så ingår följande:

 

* Snabb incheckning för att komma ut på stan så fort det bara går; börjar med att fixa fötterna flip-flop fräscha...

* Mot gatumarknaderna eller MBK för att inhandla lite väskor och klänningar - är det fina grejer så kanske jag inhandlar till butiken och mina kunder...

* Hem till hotellet ett par timmar för att njuta atmosfär och hinna med lite kvällsbuffé och ett? glas vin...

* Intar före-maten-drinken på Hotell Lebuas Sky Bar (Sirocco)

* Äter BBQ-buffé på Oriental som ligger ett stenkast från Lebua

* Night Market (Nu då Suan Lum har stängt så vill jag göra premiär på Paradise Night Bazar)

* Om inte shoppingen gjort så jag vill krypa ner mellan svala lakan och stirra njutningsfullt på mina nyinköpta påsar som står på golvet - NATTKLUBB!

* Morgonen därpå underbar frukost och sedan Chinatown för hela slanten och avslutar med en drink på något spektakulärt ställe i denna stadsdel... och kinesisk kvälls/nattmarknad!

...och i säng efter det, förmodligen mycket störd över att jag missat den fantastiska kvällsbuffén på vårt hotell.. devil

Nästa fm lite repriser till butiker jag sett något jag missade och på em ner till Mae Phim - slut shopping..! Fast lite väskor och klänningar kan man ju alltid springa över i byn...

 

Det var Bangkokvistelsen det, återkommer med beskrivning av drömtillvaron i Mae Phim...

 

Ha en härlig fortsättning på söndagen, folks!

 

//PICCOLINA

 

 

Ofrivilligt kvar i Sverige...
Lite av varje att göra i Mae Phim..

Kommentarer 3

 
tompa den onsdag, 24 augusti 2011 13:07

Haha.... vilken underbar helg i Bangkok vi ska ha! :)

Jag kommer inte ge dig en chans att slockna efter shoppingen. Det blir PARTY

0
Haha.... vilken underbar helg i Bangkok vi ska ha! :) Jag kommer inte ge dig en chans att slockna efter shoppingen. Det blir PARTY
admin den onsdag, 24 augusti 2011 17:24

Det kan jag tro..! Jag är på! :D

0
Det kan jag tro..! Jag är på! :D
piccolina den torsdag, 24 november 2011 01:56

Drömtillvaro i Mae Phim bli´re... Tompa - skörda limeträdet..! :D

0
Drömtillvaro i Mae Phim bli´re... Tompa - skörda limeträdet..! :D