MaePhim.se för oss på Thailands östkust.

Mae Phim växer så det knakar - men varsamt!

Mae Phim är en by i förvandling - och jag gillar det..!

Missförstå mig rätt... jag vill ha en varsam tillväxt och det måste man väl säga att det är i en by som har sådan här enorm potential.

Kan ju inte säga att jag såg den när vi var där första gången i januari 2008, potentialen alltså...

En spookey ort med massor av morrande hundar i flock som nafsade oss i hasorna, överallt beckmörkt på kvällarna och vårt område Bali som vi köpt hus på kändes som vore det utslängt långt ute i obygden på en leråker... Den gången åkte vi hem till Sverige med blandade känslor efter ett stopp på 3 dagar i Mae Phim mellan paradisöarna Koh Chang och Koh Samet tillsammans med barnen.

- "Men Gud, vad har vi gjort.." tänkte vi som köpt huset osett för vi hade alltså köpt i för oss okänt område.

 

Det har ju fler gjort, har vi hört av andra nu i efterhand - köpt sitt hus/lägenhet utan att känna till den här delen av Thailand..!

Men vi resonerade som så att det kan inte bli fel, vi har ju varit på många andra ställen i Thailand och olika delar av landet... och vi har gillat alla ställen vi varit på - så vi köpte osett!

Men nu satt vi där på planet på hemresan och kände att den här orten Laem Mae Phim var ju liiite annorlunda och kanske lite för... lite för... thailändsk.. eller hur man skall uttrycka sig.. Vi, som bara varit på turistorter i Thailand tidigare...

 

Sen åkte vi ner på sommaren samma år igen, och nu blev vi helt förälskade i orten! KÄRA!

Vi älskade det thailändska lugnet, mörkret på kvällarna och att byn "dör" kl. 22.00...

Härliga tidiga morgnar... Saknade inga butiker, inkastare, tjejbarer och allt prutande! Herregud, det är ju bara att åka någon timme så har man ju storstadens myller...

Tycker så mycket om thailändarnas nyfikenhet på oss falanger...

För att inte tala om vårt område Bali vi köpt vårt hus i - en egen by som ligger naturskönt med full service och bara 10 min med moppe från "storbyn" och inte att förglömma alla våra underbara och trevliga & roliga grannar!

Tänk vad mycket roligt och skoj vi har varit med om tillsammans!

 

På dessa ca 4 år som vi varit "med hus" i Mae Phim så har det ändrat sig en hel del...

T ex mer turister/faranger, mer butiker och restauranger, mer serviceinrättningar, mer städat och plockat på skräp nere i byn, hundarna borta ... bara för att nämna något av allt som "utvecklats". Thailändarna i byn är oftast nyfikna på oss och verkar gilla att vi finns där och att få dela med sig av sin fina pärla, Laem Mae Phim..

Nu har vi ju varit ner många gånger och för varje gång ser och upptäcker vi saker vi inte tidigare sett, vi ser också nya saker ske, nya ställen öppna - så underbart!

Samt att allt i och omkring byn är så himla vackert!

 

Jag har redan planen klar för framtiden: Jag flyttar ner under vinterhalvåret så fort det bara går - måste bara få barnen utflugna och jobba klart först..! :-)

Under tiden har vi nu börjat hyra ut vårt hus och det känns väldigt spännande!

 

Laem Mae Phim i allas våra hjärtan!

 

//PICCOLINA

 

 

 

 

Pärlan Mae Phim
Snart sitter vi i luften!

Kommentarer 1

 
admin den söndag, 29 april 2012 11:20

Jag vart inspirerad av dig och plockade fram fotoalbumet från 2006-2007 fast då i digital form.
Laddade upp en del bilder men det vart mest från vårt område, de flesta korten från 2006 är från Seabreeze vid Hinsuai Namsai. Men 2007 i juni vart det lite bilder från Mae Phim beach också.

Just dessa hundar upplevde vi som lite skrämmande vid den tiden, hundar finns kvar med det känns som färre och de som är kvar är vana vid oss turister.
Jag hade nästan glömt hur obehagligt det kunde vara om man fick en hund springande efter mopeden men det var länge sedan det hände sist.

2006-2007 då var vi inte så många falanger och vi var troligen mer exotiska för byborna än tvärt om.

Det är snart 6 år sedan vi skaffade vår lägenhet, lika spännande varje gång vi åker till Mae Phim och se vad som hänt sedan sist.

Bild från Juni 2007 i Mae Phim. http://maephim.se/images/beachen.jpg

1
Jag vart inspirerad av dig och plockade fram fotoalbumet från 2006-2007 fast då i digital form. Laddade upp en del bilder men det vart mest från vårt område, de flesta korten från 2006 är från Seabreeze vid Hinsuai Namsai. Men 2007 i juni vart det lite bilder från Mae Phim beach också. Just dessa hundar upplevde vi som lite skrämmande vid den tiden, hundar finns kvar med det känns som färre och de som är kvar är vana vid oss turister. Jag hade nästan glömt hur obehagligt det kunde vara om man fick en hund springande efter mopeden men det var länge sedan det hände sist. 2006-2007 då var vi inte så många falanger och vi var troligen mer exotiska för byborna än tvärt om. Det är snart 6 år sedan vi skaffade vår lägenhet, lika spännande varje gång vi åker till Mae Phim och se vad som hänt sedan sist. Bild från Juni 2007 i Mae Phim. [img]http://maephim.se/images/beachen.jpg[/img]