MaePhim.se för oss på Thailands östkust.

Pärlan Mae Phim

Jaha, då har man varit hemma i 6 veckor redan!

Tiden går så fort och det är snart dags att boka nästa resa - vilket man ju gör nästan meddetsamma när man kommit hem..

Vi skulle vara nere 5-26 januari och hade det underbart - de första 2 veckorna...

Sen var det en blöt fläck på klinkergolvet som såg till att vi blev kvar i 12 extra dagar i detta underbara land... med två avslagna revben som orsak, och en blödning innanför som gjorde att jag fick flygförbud.

7 februari landade vi på Arlanda efter att SOS International bokat om oss till 1:a class minsann med snittar och champagne, skulle nästan kunna bli van vid att åka så i fortsättningen men det säger min plånka "no-no" till. det var svängdörrar på allt från incheckning till avstigning och det allra bästa var att slippa boskapsfållan!

Att det sedan serverades champagne, kalvtournedos med pepparsås, ostbricka och chokladdessert gjorde ju inte resan sämre - nästan så det var värt att slänga sig på den där jä-la golvvasen i trä..!

Åsså stolen sen... styrdes med fjärrkontroll och var t o m reglerbar i svanken. Toppenskönt - det var bara det att när det släcktes ned för natten så såg jag varken fjärrsymboler eller knapparna som styrde det hela, så när jag vaknade i mörkret och behövde uppsöka damrummet så låg jag till slut i zick-sack och mina stackars revben gillade inte den sitt-upsen jag då tvingades göra för att komma upp ur denna "bekvämlighet"..!

Någon sade till mig innan flygresan -"Ta en sömntablett nu så du får sova gott under resan, då glömmer du din smärta".

-"Aldrig i livet, får jag enda gången i livet flyga 1:a class Bangkok - Stockholm så tänker jag vara vaken varje sekund, vill inte missa något!" ...zzz... oj vad gott jag sov efter en stund och 1 G&T samt några fingerborgar vin senare - 6 timmar på raken utan att vakna, det ni!

 

Nog om detta. Men oj, så mycket skoj det finns i Mae Phim nu om man jämför med ett par år sedan!

Nya restauranger, butiker och ställen att umgås på. Byn är ljusare på något vis och mer "tillrättalagd" för oss västerlänningar - även om det är långt till charteranpassning.

Det känns fortfarande genuint och byn är en skön blandning av lite turism och mycket thailändskt och alldeles fantastisk! Dock tycker jag att stranden vid vissa partier känns lite skräpig, medans andra är kliniskt städade... Det är främst vid de "öde" strandremsorna som det haltar med skräprensningen, men kommunen tar emellanåt hjälp av både Mae Phimborna själva och oss falanger för att göra även dessa partier fina.

Nu kan man ju inte styra över vädrets makter som påverkar detta med skräpet - men man kan ju faktiskt städa bort det... Båtar har väl i alla tider stjälpt ut sina sopor i öppet hav och glömt bort att det också alltid tar en ände mot en strand till slut - men då måste man ju också städa upp längs stränderna!

Thailändarna anses ju vara lite "skräpiga" av sig, lämnar sina rester på stranden efter pick-nick o s v, men jag tror de börjar tänka lite grann på det här, faktiskt.

 

Nu längtar i alla fall jag till nästa gång - som blir i oktober, tror jag.

Törs nästan inte skriva det men... måste ju en sväng till Kreta i sommar först! :-)

 

Ha det bra nu alla!

 

//PICCOLINA

 

 

 

 

Om man skulle ta och plocka fram väskan snart...
Mae Phim växer så det knakar - men varsamt!

Kommentarer

 
No comments yet