Hur man tar körkort i Thailand.

MER
7 år 1 månad sedan - 7 år 1 månad sedan #5013 av admin
Det första ni bör göra är att skaffa sig ett läkarintyg på någon sjukstuga. Kostnad ca: 40 baht.

Sedan åkta till immigrationsverket i Maptaput och hämta ut ett intyg för att kunna ta körkort(kostnad 500 baht). När ni kommer hit ska ni ha en kopia på passet, chanoten eller blå boken samt ert läkarintyg. Ni måste dessutom ha minst 14 dagar kvar på ert VISA(30 dagar egentligen men dom gjorde ett undantag men jag fick känslan att alla får det undantaget).Sedan åker ni till trafikverket i Rayong eller Klang.Man börjar med att skriva in sig och sedan gör man färg och reaktionstest.

Om man har med sig internationellt körkort så är körkortet färdigt sedan(om jag inte missförstod Anrut).

Sedan sätter man sig i lektionssalen och försöker sova en liten stund eller vad man nu kan hitta på att göra medans man får en teoriutbildning för körkortet på Thai.

Sedan har man ca: 2 timmar kvar till uppkörningen, det kan vara bra att träna teori på den enda PC som finns där som dessutom är på engelska.

När man kör upp så kan läraren med lite tur engelska annars kan det vara bra att ha med sig någon som pratar både thai och engelska.

Sedan blir det teoriprov, kom ihåg att om ni misslyckas så kan ni bläddra på datorn och se vad ni gjorde för fel så blir det betydligt enklare gång nummer 2. Man har 1 timme på sig så man hinner med att göra testen flera gånger, det är 30 frågor och man måste ha minst 23 rätt.

Om man klarat allt så betalar man 205 baht och så har man sitt körkort som gäller i 1 år, sedan förnyar man det i ytligare 5 år men då är det bara pappersarbete och inga tester.

Vid uppkörningen lånade jag Anruts bil men hyrde moped på plats för 50 baht.

Jag vet inte om det alltid går till på detta sätt men så gick det till för mig i alla fall.

Liten video från uppkörningen:


//Admin
Last edit: 7 år 1 månad sedan by admin.
Följande användare sa tack: pisberg

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

MER
7 år 2 veckor sedan #5015 av drivern
Om körkort både för bil och mc ta med dubbla papper även läkarintyg,ej som hemma här får man två körkort.Om ni har int.körkort med AB behörighet så behövs ingen teori bara de praktiska proven,ta kopia på det också,sidorna med foto samt behörighet och giltlighetstid

ha det och lycka till

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

MER
7 år 2 veckor sedan #5016 av drivern
Någon uppkörning behövs heller inte utan bara färgseendetest,reaktionstest och djupseendetest

som sagt lycka till
Följande användare sa tack: admin

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

MER
7 år 1 vecka sedan - 7 år 1 vecka sedan #5017 av admin
Intressant med djupseendetest, om jag förstått rätt så ska det vara en maskin som man tittar ner i och får se färger på sidorna eller?

Jag fick i alla fall inte göra någon sådan test när jag tog mina körkort, troligen var maskinen trasig eller något sådant.

När jag skulle göra mitt läkarbesök åkte jag med Anrut till en sjukstuga och betalade 40 baht och fick sedan ett intyg, Anrut började gå mot bilen och undrade varför jag stannade kvar.

Jag hade förväntat mig ett blodtryckstest eller liknade men det vart aldrig någon läkarundersökning utan bara ett intyg på att jag var frisk.

//Admin
Last edit: 7 år 1 vecka sedan by admin.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.410 sekunder