Visum information & ansökan

Annons från Thailands Ambassad, Stockholm angående upphörandet av visumansökningar per post
Meddelande från Thailands Ambassad, Stockholm angående avgiftsbefrielse för turistvisum
Annons från Thailands Ambassad, Stockholm angående nya reglerna för Turistvisumbefrielse

Visum ansökning formulär
Hur fyller du i ansökan?
Personal Data Formulär för Long Stay visum (O-A)
Exempel på läkarintyg för Long Stay visum (O-A)

ALLMÄN INFORMATION

GILTIGHET VISA & VISTELSEPERIODEN

Observera att en visering betyder "ett tillstånd att resa in" inte "tillstånd att stanna" och giltigheten av en viseringen inte är längden på vistelsen i Thailand. Visa giltighetstid är den period under vilken en visering kan användas för att resa in i Thailand. I allmänhet är giltighetstiden för ett visum 3 månader, men i vissa fall kan vara giltigt i 6 månader till 1 år.

Den tid för vistelsen som beviljas av en Immigration officer vid ankomsten till platsen för inresa i enlighet med den typ av visum. Den vistelsen som beviljas av Immigration officer visas på ankomst stämpel som visar datumet och den sista dagen av tillstånd att stanna. Se stämpeln direkt för att undvika problem som kan leda till böter.

Royal Thai Ambassader och thailändska generalkonsulaten ha befogenhet att utfärda viseringar för utlänningar att resa till Thailand. Befogenhet att tillåta inresa och vistelse i Thailand, dock med invandring. I vissa fall kan utlänningsmyndigheten tillåter inte utlänning som innehar ett giltigt visum trätt i Thailand om immigration officer finna skäl att tro att han eller hon tillhör den kategori av utlänningar förbjuden att Thailand enligt immigrationslagen BE 2522 (1979).

Observera att svenska pass med minst 6 månaders giltighet kvar på passet och en bekräftad biljett ut ur Thailand (bevis på att lämna inom 30 dagar) behöver inte visum för att besöka Thailand upp till 30 dagar för turismen. Du måste skaffa visum för att gå till Thailand för affärs-, konferens, forskning, studier etc., eller om du planerar att stanna mer än 30 dagar för turism.

Anmärkning!
• Du kan inte kombinera dessa 30 dagar med alla typer av visering som utfärdats av den thailändska ambassaden vid din ankomst i Thailand.
• De som innehar resehandlingar för utlänningar (dvs. ett främlingspass eller ett intyg om identitet) måste ansöka om visum för att besöka Thailand på den thailändska ambassaden i Stockholm bara.
• Alla typer av visum ansökan skall lämnas in personligen eller genom ombud. Ansökan om Non-Immigrat visum (O-A) och turist visum till vissa länder måste lämnas in på den thailändska ambassaden i Stockholm bara.
• Ambassaden ger inte kopieringsservice.

Du kan hitta adressen till ambassaden eller konsulatet i slutet av denna sida.

Viktig information

1. Ambassaden kommer inte att behandla en ansökan, om ansökan inte är fullständigt ifylld eller ej kompletta .

2. Varje ansökan om visering som inte innehåller den officiella dokumentationen kommer att avslås. Den sökande kan då gälla när ordentlig dokumentation bifogas.

3. Ingen kopia service. Den sökande skall föra sin egen kopior av handlingar (pass, flyg eller bokningar biljett, etc.). Observera att ambassaden inte tillhandahåller exemplar tjänst. Om sökanden inte föra exemplar som behövs, kommer ärendet att avvisas.

4. Inte ansöker om visum tidigare än 3 månader innan förväntat ankomstdatum i Thailand för en single entry visum.

5. Ambassaden förbehåller sig rätten att begära fler dokument eller be om en intervju.

6. Efter hämtning av ert pass och när visum har utfärdats måste den sökande kontrollera visumet noga för att försäkra sig om att det stämmer överens med syfte och tidsplan för besöket till Thailand. Om det finns osäkerhet, måste det tas upp direkt med personalen vid utfärdandet annars ligger ansvar för påföljder hos innehavaren.

7. Vid ankomst till Thailand, vänligen kontrollera sista datum som du har rätt att stanna i Thailand stämplat i passet av de thailändska Immigration tjänsteman vid ankomst. Om ni bor utanför det angivna datumet, kan du få böter för stannar kvar i Thailand. The Royal Thai Embassy ansvarar inte för eventuella böter som uppstår till följd av ditt brott mot thailändsk invandringslagstiftningen.

Krav för Traveling eller reser Dokument

Innehavare av resande dokument än pass kan lämna andra handlingar vid ansökan om visum till Thailand. Var god kontakta den thailändska ambassaden för detaljerad information

Typ av visum och krav

Nya reglerna för Turistvisumbefrielse
Turist visum för vissa länder
Turist visum ( TR )
Non-Immigrant visum kategori “O” (Besöka familj eller Pensionär)
Non-Immigrant visum kategori “O-A” (Long Stay)
Non-Immigrant visum kategori “B” (Business)
Non-Immigrant visum kategori “ED” (Utbildning/ Studier/ Praktik Arbete)
Non-Immigrant visum kategori “O” ( Volontär Arbete )
Transit visum
Visum vid ankomst
Lista over länder som har ingått avtal om befrielse av visumkrav med Thailand
Var & Hur man ansöker visum och öppettid för en viseringsansökan

Hur man ansöker om visum

• fylla i och underteckna din ansökan
• lämna in alla krav med den ifyllda och undertecknade blanketten
• För ansökan är ej turist visum, bifoga bevis som styrker din syftet med vistelsen. Till exempel i fråga om affärer, ett brev från arbetsgivare och / eller företag motsvarighet i Thailand, vid just make / barn / föräldrar, ett äktenskap / födelseattest, i händelse av en pensionär, pension kort och / eller bevis på pension inkomst etc.

Visumansökningar kan lämnas antingen personligen eller genom ombud på Royal Thai Embassy, Stockholm.

Visumansökningar kan lämnas in antingen för hand, genom ombud eller per post på den thailändska konsulatet i Göteborg (se adress nedan)

• regler kan ändras utan föregående meddelande.
• konsulattjänstemän förbehåller sig rätten att begära ytterligare handlingar som anses nödvändiga.
• konsulära tjänstemän som tar sig rätten att neka eller bevilja någon typ av visum till sökanden.
• Ambassaden förbehåller sig rätten att behålla vissa dokument som referens efter att behandla din ansökan om visering
• Ambassaden kommer inte tillbaka avgiften viseringsansökan betalats efter den inlämnade ansökan.

Vart man ansöker om visa

Royal Thai Embassy
Floragatan 3,
100 40 Stockholm
Tel. +46(0)8 588 04 250
Fax: +46(0)8 411 0446
E-mail : Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Öppet tider för lämna visum ansökan Måndag-Fredag 09.00 - 13.00 hrs.
Avhämtning av visum måndag - fredag 14.00 – 16.00 hrs.
Attention: Application personligen eller genom en represeatative på den thailändska ambassaden. Ambassaden accepterar inte heller retrun visumansökan per post.

Royal Thai Consulate (Gothenburg) Visit address : Norra Hamngatan 36
Box address: Box 11499
404 30 Göteborg
Tel. 031-150 640
Fax: 031-153 240
Öppet tider för lämna visum ansökan samt avhämtning visum Måndag-fredag: 09.00-12.00 hrs.
Telefon Tid: 09.00-11.00 hrs.

Alla typer av ansökningar kan lämnas in personligen, genom ombud eller per post.

Observera att:
1. Innehavare av främlingspass eller resedokument måste lämna in ansökan på den thailändska ambassaden i Stockholm.
2. Ansökan om Non-Immigrat visum (O-A) och turist visum för vissa länder måste lämnas in på den thailändska ambassaden i Stockholm.

Källa http://thaiembassy.se